ACADEMY OF TRUCK ACCIDENT ATTORNEYS 2024 Annual Symposium

2024 Annual Symposium September 25 - September 27, 2024 Grand Hyatt • Nashville, TN



BREAKOUT SESSION

Thursday, September 26, 2024 - BREAKOUT SESSION - NORTH COAST AB			
TIME	TOPIC	SPEAKER	
7:30am – 8:30am	Breakfast in Exhibit Hall & Foyer	Grand Hall ABC &	
	Sponsored by The SPI Group	Foyer	
MODERATOR: Ed Rebenack			
8:30am – 10:30am	Board Certification in Truck Accident Law – Overview on What	Florence Murray	
120 min	You Need to Know and Workshop Through the Process and	Dan Buba	
	Qualifications	Grant Lawson	
10:30am – 10:50am	Refreshment Break Sponsored by Forensic Human Factors	Grand Hal ABC &	
20 min		Foyer	
10:50am – 11:20am	Courage to Ask: Asking for the Money	Tom Metier	
30 min			
11:20am – 11:30am	From Data to Dollars: Maximizing Case Value with Predictive	Joshua Hostilo	
10 min	Analytics		
11:30am – 12:00pm	Proving Liability: Wheel Off and Mechanical Failure Cases	Steve Kennedy	
30 min			
12:00pm – 12:30pm	The Non-Catastrophic Truck Crash Case: Best Practices	Malorie Peacock	
30 min			
12:30pm – 1:30pm	Lunch Sponsored in General Session	General Session &	
	Sponsored by Physician Life Care Planning	Foyer	
NEW TRUCKING LAWYERS DIVISION MODERATOR: Chauncey Barnwell & Grant Lawson			
1:30pm – 2:00pm	Intro to the Transportation Cycle-Identifying Potential	Larry Simon	
30 min	Defendants and Claims Within Trucking Litigation	Larry Cirrion	
2:00pm – 2:20pm	Important First Steps When the Trucking Case Comes in the	Joe Ervin	
20 min	Door-Carrier Identification, Spoliation, Case Evaluation	OOC LIVIII	
2:20pm – 2:40pm	Trucking Standards of Care: Where to Find Them and How to	Steve Laird	
20 min	Apply to Claims in Your Case (FMCSRs, CDL, Industry	Olovo Lana	
20 111111	Standards)		
2:40pm – 3:10pm	Rapid Fire Rules:	Tim Semelroth	
30 min	Hazardous Conditions		
00 11	Nighttime Driving		
	Conspicuity		
	Visual Search/Hazard Perception		
3:10pm – 3:30pm	Refreshment Break Sponsored by Hona	Grand Hal ABC &	
20 min	Rondonnion Broak oponiored by Hond	Foyer	
3:30pm – 3:50pm	Key Discovery in Trucking Cases – Documents and How to	Lauren Pilie	
3.30pm = 3.50pm 20 min	Interpret and Organize Them	Laufelf Fille	
3:50pm – 4:15pm	Taking the 30(b)(6) or Safety Director Deposition Using	Joe Fried	
3.50pm = 4.15pm 25 min	Trucking Rules of the Road	JUE I HEU	
20 111111	Trucking Nuice of the Nodu		

Thursday, September 26, 2024 - BREAKOUT SESSION - NORTH COAST AB			
TIME	TOPIC	SPEAKER	
4:15pm – 4:45pm	Rapid Fire Rules:	Kate Harvey-Lee	
30 min	Turns (Left, Right, U)		
	Shoulder Parking		
	Hours of Service/Route Planning		
4:45pm – 5:10pm	Taking the Truck Driver Deposition	Andy Young	
25 min			
5:10pm – 6:15pm	New Trucking Lawyers Division Meeting & Reception	North Coast AB	
	Sponsored by RGK Consultants		
6:30pm – 8:30pm	Group Outing Sponsored by Scherr Law Firms	City Winery	
	Preferred Capital Funding & Trial Lawyer Nation	Nashville	

Friday, September 27, 2024 - BREAKOUT SESSION - NORTH COAST AB				
TIME	TOPIC	SPEAKER		
7:30am – 8:30am	Breakfast in Exhibit Hall & Foyer	Grand Hall ABC &		
	Sponsored by Evidence Solutions	Foyer		
AMAZON TRUCKING CASES				
MODERATOR: Joe Camerlengo				
8:30am – 9:00am	Data Dive: What Metrics Does Amazon Monitor and Analyze?	Alex Hilliard		
30 min				
9:00am – 9:40am	Discovery Obstructions: How to Persuasively Argue Against	Jason Medina		
40 min	Confidentiality and Protective Orders			
9:40am – 9:50am	Usual, Customary and Reasonable Charges – The Debate	Jeffrey Craig		
10 min	Over Medical Prices			
9:50am – 10:25am	What Changed for Last Mile Delivery: Key Distinctions Then	Brian Mohs		
35 min	and Now			
10:25am – 10:45am	Refreshment Break Sponsored by Dynamic Safety	Grand Hall ABC &		
20 min		Foyer		
10:45am - 11:45am	Lessons Learned from a Recent Amazon Delivery Service	Alex Heaton		
60 min	Partner (DSP) Jury Verdict	David Yarbrough		
11:45am - 12:25pm	Move Fast and Break Things: Middle Mile & Amazon Trailers	Matthew Wright		
40 min				
	Rejoin General Session			
12:25pm – 1:30pm	Lunch Sponsored in General Session	General Session &		
	Sponsored by Legacy International	Foyer		

